Jugar o llegir? Posem-hi una ‘i’

Puc jugar a l’ordinador? Puc jugar a la Wii? Puc mirar la tele? Està bé que calgue demanar permís per fer funcionar aparells, per amorrar-se a les pantalles. La qüestió està en saber limitar, en fer-ne un bon ús.
L’obsessió dels xiquets per accedir a les pantalles es pot convertir en un problema, els flashos dels jocs, els sons rítmics, els dibuixos animats 24h., tenen algun ingredient addictiu i ells no tenen mesura.
Cal que l’alternativa sigui realment estimulant, s’ha de competir amb les pantalles…

image

La resposta a les preguntes del principi és no, fora de l’horari estipulat i no passa res. I l’alternativa? Jugar a jocs de taula, esportius, imaginatius, LLEGIR! Llegir? Si, llegir. Llegir relaxa, la calma que proporciona la lectura també acaba creant addicció i el llibre és una de les joguines que ens acompanyen quan sortim de casa. Hi ha llibres genials que ajuden a crear una addicció que té efectes secundaris: tranquil·litza, redueix les errades ortogràfiques, amplia el vocabulari, afavoreix la imaginació, …
Quin llibre triar? Adequat a l’edat, a les necessitats del xiquet, als temes preferits,… hi ha grans professionals a les llibreries i a les biblioteques del país disposats a guiar-vos en la millor tria. Proveu-ho, funciona!

Anuncis

1 comentari

Filed under Uncategorized

One response to “Jugar o llegir? Posem-hi una ‘i’

  1. briancutts

    Molt bo Marc! Però conec un xic que té un as a la maniga – “Si no puc mirar maquines més del temps xx, vaig a llegir …. amb el Kindle”. De moment ens ha convençut però a veure si no haurem de acabar controlant-ho també!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s