Tapar i destapar

Ja fa més de 10 anys que visc a Tortosa i després d’haver-ne patit els seus respectius més de 10 estius ja tinc prou solatge per a dixar-la anar. Oco que vinc!
Esta setmana comencem a veure l’enderrocament de les cases de la façana fluvial de l’Ebre. És un d’aquells projectes que pot considerar-se frontal en un procés de remodelació del casc antic d’una ciutat, frontal perquè es tracta de la part més visible, però sobretot frontal perquè se li ha posat entre cella i cella a l’alcalde i avall van les cases!
Però si les tomben és per a destapar la façana de la catedral? Personalment la considero molt lletja i el fet d’estar inacabada li dóna aquell aire de mamotreto encaixonat entre carrerons que no millorarà si li atorguen la claror del sol, perquè està bruta.
I una plaça dura, que és el que s’estila últimament o amb escassos arbres, amb escales més amples reutilitzables com a grades per al Renaixement, no en millorarà gens l’aspecte.

image

Foto de lamarfanta.blogspot.com

Què hi farem? A mi m’agrada més la part gòtica de la catedral. I les cases de la façana fluvial, m’haguessen agradat més restaurades i amb gent vivint-hi.
Però si destapem què passa? Que queden en fraternal comunió la catedral, lo palau del bisbe i lo pollastre feixista del mig del riu. Això serà com lo triangle de les Bermudes a la tortosina.
Perquè lo pollastre feixista no l’hem de tapar, l’exhibim encara per a seguir incomplint la llei de la memòria històrica. Per a tombar lo pollastre feixista hem de fer un referèndum, no fos cas que la rancior tortosina s’enfadés.
Parlant de tapar i destapar, aquí deixo la meua reflexió, com a tortosí, ben destapada per a que la pugueu llegir.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s